Chcete se dovědět víc o produktech, které nabízíme? Sledujte nás na sociálních sítích :-) Najdete nás na Instagramu a na Facebooku. Váš VitalMed.cz

Zdravé opalování s přírodními opalovacími krémy

A můžeme začít odpočítávat, léto je za dveřmi. První sluneční paprsky nás lákají ven, a ať už si užíváme venkovních sportovních aktivit nebo slunění u vody či na zahradě, neměli bychom zapomenout na správnou péči o pokožku s ochranou před UV zářením. I to můžeme zdravě a ekologicky s přírodními opalovacími krémy.

 Proč přírodní opalovací krém?

Řada opalovacích krémů obsahuje kromě konzervačních látek a parfémů také chemické filtry a nanočástice. I když předpona nano- získává v posledním desetiletí velkou prestiž v mnoha odvětvích lidské činnosti, v případě kosmetických přípravků má zvýšená ,,nano-pozornost“ jiný důvod. Nanočástice mohou snadno pronikat narušenou pokožkou do hlubších vrstev kůže, a zde být původci volných kyslíkových radikálů, které způsobují poškození buněk. Zejména majitelé citlivé pokožky vědí, jak dokáže sluníčko potrápit. Tak proč vystavovat pokožku další zátěži v podobě parabenů, umělých barviv nebo vůní?

 Jak vybrat zdravý opalovací krém?

Tajemství se ukrývá, jak jinak, než ve složení opalovacího krému. Právě složení nám napoví, zda jsme si vybrali ten správný bezpečný opalovací krém. Stačí se řídit dvěma základními pravidly:

  1. Vybírejte opalovací krémy s přírodními minerálními filtry a bez obsahu nanočástic.

Principem fungování opalovacího krému je vytvářet na pokožce jemný film, který ji chrání před UV zářením. Zatímco chemické filtry zakládají svůj mechanismus působení na konverzi UV záření na teplo, minerální filtry tento film vytvářejí mechanicky a UV záření a teplo odrážejí. Minerální filtr působí okamžitě po aplikaci a nedráždí citlivou pokožku. Nejčastější a nejpopulárnější minerální UV filtr je oxid titaničitý (TiO2, nebo také titanium dioxide) a oxid zinečnatý (ZnO, nebo také zinc oxide). Samozřejmě ale pozor na jejich nano-varianty. Jedinou nevýhodou minerálních filtrů je, že se snadno z pokožky omývají, proto po koupání je lepší aplikovat další vrstvu. Nicméně, během mazání si můžete připomenout, jak minerální filtry nezatěžují vodu a vodní zdroje, protože se zde snadno rozpadají a nemají negativní dopad na vodní organismy.

  1. Dávejte přednost opalovacím krémům s co nejvyšším procentem přírodních složek a certifikací kvality

Čím víc procent přírodní, tím líp. Populární 100% přírodní opalovací kosmetika Eco cosmetics nabízí řadu opalovacích přípravků pro Vás i pro nejmenší. Obsahuje minerální filtr oxid titaničitý a přírodní složky, jako jsou olivový olej, extrakt z granátového jablka nebo rakytníku pro ochranu a regeneraci pokožky. Navíc nabízí výběr ze širokého spektra ochranného faktoru SPF. I nová řada opalovacích přípravků Eco cosmetics Ey! nabízí 100% přírodní opalovací krémy v BIO kvalitě s přísnou certifikací EcoCert. Sáhnout můžete také po 100% přírodních opalovacích krémech laSaponaria s minerálním filtrem oxidem zinečnatým a certifikací Cosmetici Biologici.  Zejména citlivá a náchylná pokožka ocení jemnou péči BIO výtažků z měsíčku a jojoby, které jsou společně s oběma minerálními filtry součástí opalovacích krémů Officina naturae. Krémy neobsahují parfém, jsou šetrné k nejjemnější pokožce a s certifikací Eco Organic Cosmetics patří ke špičce, kterou také uzavíráme tipy z naší nabídky.

Z celé nabídky přírodních opalovacích krémů v našem eshopu mám již pro toto léto vybráno. A jelikož je má pokožka nejen citlivá a suchá, ale také ze sluníčka zarudlá a napjatá, ke zklidnění a osvěžení jí pomůže aloe vera a výtažky z ratyníku v Eco cosmetics mléku po opalování :-).