Chcete se dovědět víc o produktech, které nabízíme? Sledujte nás na sociálních sítích :-) Najdete nás na Instagramu a na Facebooku. Váš VitalMed.cz

S vůní rozmarýnu

Jako voňavá bylinka se širokým využitím v kuchyni je rozmarýn lékařský známou a oblíbenou aromatickou rostlinkou s původem ze středomoří. V létě u nás zdobí bylinkové záhonky a svojí vůní, podobně jako levandule, odpuzuje nepříjemný hmyz. Dle legendy rozmarýn přináší štěstí, radost a lásku. Proč je ale oblíbenou složkou aromaterapie a ingrediencí přírodní kosmetiky?

Rozmarýn v přírodní kosmetice

Lístečky rozmarýnu obsahují esenciální olej s antimikrobiálními a hojivými účinky. Je proto častou přísadou přípravků určených na aknózní, mastnou a problematickou pleť.  laSaponaria Tuhé olivové mýdlo BIO – Středomořské bylinky s aloe doplňuje rozmarýn o další výtažky z bylin (máty peprné, šalvěje a kopřivy) pro důkladné vyčištění a zklidnění problematické pleti. Rozmarýnový olej najdeme také v laSaponaria tuhém čisticím pleťovém mýdle pro mastnou a smíšenou pleť, kde je doplněn o tea tree olej a aktivní uhlí pro účinné hloubkové vyčištění pórů.

Přidáním kapky rozmarýnového oleje do krému či mastičky lze zlepšit prokrvení a zmírnit pocit bolesti při masáži bolestí postižených míst na těle. I proto je pár kapek rozmarýnového oleje vhodnou přísadou v lavóru s vlažnou vodou na unavené a uchozené končetiny (dle doporučení výrobců to ale není vhodné v těhotenství nebo při kojení, při problémech s krevním tlakem a u dětí do 6 let).

Pro svůj prokrvující účinek bývá rozmarýnový olej přidáván do krémů a tělových peelingů určených k boji proti celulitidě. Svěží tělový peeling s citronovou trávou a mátou laSaponaria doplněný o rozmarýnovou silici, ginkgo a extrakt z břečťanu pomáhá pokožku prokrvit, hydratovat a zanechat ji sametově jemnou.

Jako ingredience přírodních šamponů podporuje rozmarýnový olej prevenci tvorby lupů. Trápí-li pokožku Vaší hlavy lupy, Tierra Verde Kopřivový šampon na mastné vlasy s pomerančem a rozmarýnem může být pro Vás vhodným pomocníkem, jak se této nepříjemnosti zbavit. Navíc, příjemná vůně rozmarýnu se ve vlasech nějakou dobu udrží, a tak dostane prostor i aromaterapie a účinky, které jsou rozmarýnu po této stránce připisovány.

Rozmarýn v aromaterapii

Rozmarýn je známý jako životabudič. Jeho výrazná a smyslná vůně povzbuzuje při duševní práci, v kanceláři nebo doma při učení. Zahání únavu, podporuje koncentraci a paměť. Svojí svěžestí také ulevuje při nachlazení. Pár kapek přidaných do masážního olejíčku na spánky může dopomoct k úlevě od nepříjemné bolesti hlavy.  

Pokud doma nemáte aromalampu, ale dáváte přednost osvěžovačům vzduchu, sáhnout můžete po přírodních osvěžovačích od Tierra Verde, které pomohou navodit atmosféru letní romance nebo budou přílivem energie pro Váš domov 😊.