Chcete se dovědět víc o produktech, které nabízíme? Sledujte nás na sociálních sítích :-) Najdete nás na Instagramu a na Facebooku. Váš VitalMed.cz

Bezpečná, šetrná, transparentní a ohleduplná - zkrátka přírodní

Kosmetické produkty jsou běžnou součástí našeho života. Vlastně nás doprovázejí celým dnem od ranního čištění zubů až po večerní relaxační koupel. A kdo nemá v kabelce balzám na rty, v práci v šuplíku krém na ruce nebo v tašce či v autě dezinfekční gel? Jestli jste se někdy zajímali o zdravý životní styl, bez pochyb jste se dověděli spoustu zajímavých informací o zdravém jídle nebo cvičení. Ale vězte, že důležitým krokem ke zdravému životnímu stylu je také myslet na omezení chemie, kterou obsahuje naše kosmetická výbava. A tuto možnost dokonale nabízí přírodní kosmetika.

Jaké výhody použití přírodní kosmetiky přináší?

Je bezpečná

 Přírodní kosmetika, na rozdíl od té konvenční, využívá přirozených vlastností ingrediencí z přírody. Řada přírodních složek má přirozené antibakteriální, regenerační, hydratační, ale také jiné účinky, příjemnou vůni, nebo obsah důležitých minerálů a vitamínů. Některé přírodní ingredience nahrazují chemické látky, které plní funkci konzervantů, látek ovlivňujících konzistenci nebo jiné viditelné vlastnosti jako je schopnost pěnit nebo pozitivně ovlivňovat naše smysly (barva, vůně). Už jen náhrada těchto složek v kosmetickém produktu ušetří náš organizmus od parabenů, sulfátů, silikonů, syntetických barviv a parfémů, které se mohou vstřebávat do hlubších vrstev pokožky, dokonce až do krevního oběhu.

Je šetrná k organismu i k peněžence

Že je přírodní kosmetika drahá? Ano, je pravdou, že většina přírodních produktů nepatří do nízké cenové kategorie. Zde je ale důležité se trochu zamyslet. Konvenční produkty obsahují složky, které zmírňují nebo řeší projevy problému. Častokrát ale obsahují složky další, které nemusí mít příznivý efekt, a to zejména při dlouhodobějším používání. Ani akné, ani ekzém, ani vrásky nebo suchá pokožka přes noc nikdy nezmizí. Díky přírodní kosmetice nemusíte utrácet peníze za další produkty, které vlastně nepotřebujete a v dlouhodobějším měřítku ušetříte. Vystačíte si navíc s menším množstvím produktu, který nejen že pomáhá odstranit problém, ale zároveň nezatěžuje a je šetrný k organizmu.

Je transparentní

Když už jsme u těch složek – vyznáte se v chemickém názvosloví? Pokud vůbec, ve složení Vašeho nočního krému toho asi moc nevyčtete. U přírodního kosmetického produktu vždy víte, co obsahuje, složky jsou snadno dohledatelné, a navíc se jimi výrobci přímo chlubí, protože si uvědomují jejich přínos.

Je ohleduplná k životnímu prostředí

Společnou vlastností zakladatelů většiny značek přírodní kosmetiky, z nichž mnohé naleznete i v naší nabídce, je pozitivní přístup k ochraně životního prostředí a úvaha, že nelze žít zdravě v nezdravém prostředí.  Je-li zdrojem ingredience k výrobě produktu sama příroda, je důležité se o ni náležitě starat. Proto se výrobci přírodní kosmetiky pozitivně staví k ochraně zdroje pro svoji obživu a využívají postupy, které ho přirozeně chrání. Nákupem produktů těchto značek podpoříte investici do využívání ekologických výrobních postupů nebo možností recyklace či postupů, které zdůrazňují předcházení vzniku přebytečného odpadu.