Chcete se dovědět víc o produktech, které nabízíme? Sledujte nás na sociálních sítích :-) Najdete nás na Instagramu a na Facebooku. Váš VitalMed.cz

Přírodní péče o atopickou pokožku

I u Vás jaro zaklepalo na dveře, a společně s připomenutím toho, jak krásné jsou kvetoucí stromy, Vám přineslo i Vaše kožní problémy? Pro všechny z nás, kteří mají nějakou tu zkušenost s atopickým ekzémem, je jaro obdobím, ve kterém se tento kožní problém často projeví. Jako projev alergické reakce anebo jako doprovodný jev na suché a podrážděné kůži dokáže atopický ekzém pořádně potrápit. A to nejen svěděním a nepříjemným pocitem, ale také estetickou stránkou, která vede k určitým omezením až sníženému sebevědomí. Není tajemstvím, že čím hůř jsou projevy atopického ekzému snášeny, tím hůř se s nimi člověk vypořádá. Totiž úporné svědění, škrábání a psychická nepohoda mohou projevy ekzému ještě zhoršit.

Jak správně pečovat o atopickou pokožku?

Z vlastní zkušenosti víme, že neexistuje univerzální procedura pro odstranění chronických projevů atopického ekzému. Příčiny jsou velice individuální, a k jejich určení je nutná důslednější diagnostická a terapeutická práce. Správná péče o atopickou pokožku ale dokáže projevy ekzému výrazně zmírnit a zabránit nepohodlí, které tyto projevy přinášejí ve formě začervenání a svědění. Tradiční postup aplikace přípravků s obsahem kortikoidů většinou přináší pouze krátkodobou úlevu. Navíc, kvůli nežádoucím účinkům, je dlouhodobá aplikace takovéhoto přípravku k pokožce značně nepřátelská. Přírodní kosmetické produkty pro péči o atopickou, velmi citlivou a podrážděnou pokožku hloubkově hydratují a zvláčňují, čistí šetrně a díky rostlinným extraktům a pečujícím přírodním složkám zmírňují podráždění a podporují regeneraci.

Jaké jsou pečující složky přírodní kosmetiky na atopickou pokožku?

Extra panenský olivový olej. Vyživuje a zvlhčuje, navíc má silné protizánětlivé účinky a vysoký obsah vitamínu E, který je významným antioxidantem a pomáhá pokožce zachovat si svojí přirozenou obranyschopnost. Pro extra suchou a podrážděnou atopickou pokožku se dobře hodí laSaponaria sprchový gel s extra panenským olivovým olejem. Má neutrální pH, neobsahuje žádnou umělou parfemaci, a kromě olivového oleje je obohacen o extrakt z měsíčku lékařského, který má protizánětlivé a hojivé účinky. Staletí dlouhou tradici v péči o problematickou pokožku, kterou sužují akné i ekzémy, má Aleppské mýdlo s olivovým a vavřínovým olejem

Olej ze semen pupalky dvouleté.  Důležitou složkou pupalkového oleje je esenciální omega-3 mastná kyselina gama-linolenová, která je důležitá pro regeneraci poškozených buněk a napomáhá při hojení popraskané a podrážděné kůže. Díky vysokému obsahu vitamínu E je pupalkový olej častou součástí přírodních kosmetických přípravků pro zjemnění vrásek a ošetření drobných jizviček. PRegenerační účinky pupalkového oleje oceníte např. v Bebutter šlehaném bambuckém másle nebo krému s levandulí

Konopný olej. S vysokým obsahem omega-3 a omega-6 esenciálních mastných kyselin zajímá konopný olej důležité postavení mezi složkami přírodních přípravků podporujících regeneraci a hojení pokožky. Zmírňuje pocity svědění a pálení, je vhodný pro dlouhodobé používání a pomáhá také při léčbě akné, oparů, lupénky a bolestivých stavů. Pro zmírnění projevů ekzému, výživu a regeneraci pokožky můžete sáhnout po Kvitok Konopném pleťovém oleji.

Marocký jíl Rhassoul. Jemná zemina ze severovýchodního Maroka plná minerálních látek, zejména manganu železitého, který má jedinečnou schopnost adsorbovat toxiny.  Zlepšuje elasticitu pokožky, do hloubky šetrně čistí a vyživuje. Neobsahuje žádné přidané mycí složky, které zatěžují a vysušují pokožku. Anaé by Ecodis Rhassoul - marocký jíl oceníte jako jemný peeling nebo pleťovou masku ve směsi 1:1 s vodou nebo pleťovým olejem. Navíc, ve stejné směsi je využíván jako šampon na velmi citlivou a svědivou pokožku hlavy.

Bambucké máslo. Extrémně suchou atopickou kůži je vhodné často promazávat tak, aby se co nejrychleji obnovovala a regenerovala poškozená kožní bariéra. Bambucké máslo pokožku dokonale zvláčňuje, navíc má přirozené antibakteriální účinky. Kvitok šlehaný bambucký krém do hloubky hydratuje a regeneruje pokožku, navíc v kombinaci s avokádovým a mandlovým olejem poskytuje pokožce zásobu minerálních látek, vitamínu A, E a F. laSaponaria Vyživující tělový krém kromě bambuckého másla obsahuje extra panenský olivový a pečující arganový olej, které společně s pšeničnými proteiny vytvářejí balzám pro suchou a citlivou pokožku.

Meruňkový olej. Je neméně cennou součástí přípravků na velmi suchou a problematickou pokožku. Má zklidňující, ochranný a regenerační účinek a dokonale zvláčňuje postižená místa pokožky. Kvitok Meruňkový olej oceníte, zejména pokud Vás ekzém trápí na jemné pokožce očního okolí. Pokožku zbavuje nepříjemného pocitu pnutí, a dokonce podporuje tvorbu kolagenu. Meruňkový olej je také cennou ingrediencí Bebutter šlehaného bambuckého másla s rakytníkem a pomerančem

Malinový olej. Podobně, jako olej meruňkový, i malinový olej zklidňuje a regeneruje podrážděnou a suchou pokožku, zmírňuje začervenání a svědění, pokožku hydratuje, a dokonce, je vhodnou příměsí přípravků pro ošetření jizev. Kvitok Malinový pleťový olej s opravdu jemnou a příjemnou vůní kromě blahodárného účinku na začervenalou a podrážděnou pokožku navíc zmírňuje projevy stárnutí a zamezuje tvorbě jemných vrásek.

Tak který vyzkoušíte? :-)