Chcete se dovědět víc o produktech, které nabízíme? Sledujte nás na sociálních sítích :-) Najdete nás na Instagramu a na Facebooku. Váš VitalMed.cz

Copak to máš za voňavé mýdlo? Kdepak mýdlo, je to šampon!

Několik faktů, které jste možná nevěděli o tuhém šamponu.

Při zmínce o tuhém šamponu si vždy vzpomenu na výlet do Čech před několika lety, kde mi má vzdálená příbuzná představila výhody jeho použití. Její velice pozitivní recenze se tehdy u mě ani náhodou nesetkala s porozuměním. ,,To si mám mýt mé dlouhé, husté a barvené vlasy nějakou kostkou?“  Tímto ještě jednou děkuji za dárek, který jsem si z výletu domů na Moravu přivezla a za příležitost tento produkt zdarma vyzkoušet. Díky zkušenosti s tuhým šamponem jsem se začala víc zajímat o skutečně přírodní kosmetiku a získala jsem trochu jiný pohled na širokou škálu produktů, o které jsem dříve moc nejevila zájem. A i tuhý šampon se stal součástí péče, ke které se doma rádi vracíme. Nebo si ho bereme na cesty :-).

 Co je tuhý šampon?

Tuhý šampon jako inovativní, přírodní výrobek nejen, že krásně voní a je šetrný k Vašim vlasům, je navíc ekologický, dobře vypadá a opravdu dlouho vydrží. Obsahuje vysokou koncentraci bylinných výtažků, olejů a pečujících látek. Složením je blízký přírodnímu tekutému šampónu, pouze neobsahuje vodu.

Jeho použití se moc neliší od běžného šamponu, akorát se musíme smířit s tím, že nepění tak rychle a trochu pomaleji se vymývá. Díky obsahu přírodního tenzidu z kokosového oleje je ale pěna dostatečná a šetrná.

Vlasy si na tuhý šampon musí tak trochu zvyknout. Silikony, jež jsou z velkého procenta ingrediencí většiny konvenčních šampónů, mají sice za následek, že jsou vlasy lesklé, nelepí se a snadno se rozčesávají, nicméně, po letech používání je jimi vlasové vlákno obaleno a vyžaduje nějaký čas se silikonů zbavit. První reakce vlasového vlákna na použití tuhého šampónu může být překvapivá – Vaše vlasy se mohou zdát drsné kvůli zásadité reakci mýdla, vlivem které se otevírají póry vlasových vláken. Tento efekt lze potlačit neutralizací zásaditého pH přidáním 2-3 lžic citrónové šťávy nebo jablečného octa do vody použité pro opláchnutí. Jste-li fanda přírodních šampónů bez silikonů, měl by být přechod na tuhý šampon hračka.

 Jak si vybrat ten svůj?

Tuhý šampon již není žádnou novinkou, a tak existuje celá řada produktů, na které můžete narazit. Jak si ale vybrat správně ten svůj? Stejně jako u jiných šampónů, i tuhý šampon je dostupný ve variantách pro suché a poškozené, mastné nebo jemné vlasy, pro citlivou pokožku, pokožku se sklony k lupům, dokonce si můžete vybrat i ze speciálních variant pro brunety či pro blondýny. Každý šampon je jedinečný díky svým složkám.

 Tip na závěr

Osobně nejsem zcela ,,přírodní“ typ a po letech zesvětlování a barvení svých vlasů jsem konečně našla přírodní péči, která mým pravidelně barveným vlasům vyhovuje a dodává jim přirozenou péči. Tuhý šampon pro světlé vlasy s Ylang Ylang krásně voní, příjemně pění, a jako přidanou hodnotu v sobě ukrývá kondicionační složku. Tento tuhý šampon od slovenské značky Kvitok, ale i mnoho dalších přírodních šampónů naleznete v naší nabídce.