Chcete se dovědět víc o produktech, které nabízíme? Sledujte nás na sociálních sítích :-) Najdete nás na Instagramu a na Facebooku. Váš VitalMed.cz

Tajemství dokonalé pleti? Konjaková houbička

Ať už je suchá, mastná nebo smíšená, vždy vyžaduje šetrné a hloubkové čištění. Tajemství krásné pleti je bezpochyby ukryté ve správné péči. Odlíčit, vyčistit, odstranit odumřelé buňky, hydratovat, zklidnit, dopřát minerální látky a antioxidanty – všechny tyto procedury kromě použití správných kosmetických přípravků doplňuje konjaková houbička.

Co je konjaková houbička a jak se používá?

Základní ingrediencí konjakové houbičky je škrob rostliny Amorphophallus Konjac (Zmijovec indický) pěstované v Japonsku, kde je tato kosmetická pomůcka velice oblíbená. Zřejmě je i prozrazeným tajemstvím dokonalé pleti mnoha Asijatek :-). Tato křehká, čistě přírodní kosmetická pomůcka je v suchém stavu snadno zaměnitelná s tvrdou pemzou na chodidla. Nenechte se ale mást - houbičku stačí namočit pod proudem tekoucí vody. Zázračně změkne a zvětší svůj objem. I když už samotná konjaková houbička má výborné čistící schopnosti, můžete jí použít v kombinaci s Vaším oblíbeným čistícím přípravkem na pleť. Krouživými pohyby masírujte pokožku obličeje, krku, případně dekoltu. Houbička dokonale odstraňuje make-up, nečistoty a odumřelé buňky, hloubkově čistí póry, a díky jemnému peelingovému efektu zvyšuje prokrvení pokožky, čímž napomáhá detoxikaci pleti. Ta je po použití nejen čistá, ale také pružnější, jemnější, barevně sjednocená a zářivější. Po použití stačí houbičku opláchnout, jemně vymačkat přebytečnou vodu a nechat vyschnout. I když jako pomůcka k pleťovému peelingu je konjaková houbička šetrná, postačí ji použít tak 2-3x do týdne, abychom se vyhnuly začervenání nebo přecitlivění pokožky. A kolikrát se dá použít? Konjakovou houbičku je na čase vyměnit, když se v suchém stavu začne drolit. Jako čistě přírodní produkt jí můžete vyhodit i do kompostéru :-). A to bude tak za 2-3 měsíce od prvního použití.

Varianty konjakových houbiček

Konjakové houbičky Kongy jsou ručně vyráběny na jihokorejském ostrově Jeju. Obsahují konjakovou mouku a další přírodní příměsi, díky kterým si můžete vybrat tu svou dle potřeb Vaší pleti.

Bílá konjaková houbička pro všechny typy pleti je základním typem bez příměsí. Je vhodná i pro miminka a jejich citlivou pokožku. Výborně čistí a detoxikuje, napomáhá k vyrovnávání neutrálního pH pleti.

Černá konjaková houbička s příměsí silně absorpčního bambusového uhlí je vhodná pro čištění mastné pleti se sklonem k akné a nedokonalostem. Odstraňuje přebytečný maz, čistí póry do hloubky a pomáhá předcházet zánětům.

Konjaková houbička se žlutým jílem je především vhodná pro zralou pleť. Podporuje pevnost a pružnost pokožky a napomáhá jejímu prokrvení a tvorbě kolagenu. Obsahuje vysoký podíl stopových prvků, zejména manganu.

Konjaková houbička s růžovým jílem je vhodná především pro suchou a citlivou pleť. Při čištění neodstraňuje veškerou mastnost, a díky tomu pleť nevysušuje. Zároveň má antibakteriální a protizánětlivé účinky.

Konjaková houbička se zeleným jílem je ideální pro smíšenou pleť. Podobně jako růžový, i zelený jíl je příměsí se silnými absorpčními vlastnostmi, váže mastnotu a nečistotu, přitom ale pleť nadmíru nevysušuje.

Praktická, šikovná a zajímavá kosmetická pomůcka, nemyslíte? :-)