Chcete se dovědět víc o produktech, které nabízíme? Sledujte nás na sociálních sítích :-) Najdete nás na Instagramu a na Facebooku. Váš VitalMed.cz

Přírodní a domácí péče o suché rty

Plné, hebké, růžové a smyslné – tak zní popis ideálu ženských rtů. K péči o rty je potřeba přistupovat stejně důsledně, jako k péči o pleť. Zejména majitelky citlivější pleti vědí, jak snadné je tento ideální stav zastínit suchou pokožkou a nepříjemným pocitem spojeným s pnutím, svěděním a rozpraskáním rtů. V zimních měsících k tomuto nedostatku přispívá především střídání teplot a nepříznivé vlivy mrazu, v letních měsících zase UV záření.

 Co pomáhá předejít vysušování rtů?

 Výživa a ochrana

Menší anketa v našem okolí, ale také poptávka zákaznic, potvrzují známý fakt, že balzám na rty je nezbytnou součástí kabelkové výbavy téměř každé ženy.  Při výběru balzámu pro citlivé rty doporučuji hledět na zvláčňující a hydratační ingredience, jako je bambucké máslo, kokosový, kakaový, avokádový, mandlový olej nebo olivový olej s vysokým obsahem vitaminu E pro podporu regenerace pokožky. A protože jemná pokožka rtů neobsahuje téměř žádný pigment, který by jí chránil před nepříznivými vlivy UV záření, zejména v horkých letních dnech nebo v zimě na horách, je vhodné volit balzám s ochranným faktorem SPF.

 Důsledný pitný režim a přísun vitamínů

Voda je základem života. A všech lidských tkání. A ani pokožka těla a rtů není výjimkou. Rozpraskané rty jsou častým projevem dehydratace. Předcházet jí můžeme pouze dostatečným přísunem tekutin, ale pozor, volte pramenitou vodu nebo neslazené a nealkoholické varianty oblíbených nápojů.

Nejen výživa v podobě balzámu, ale také strava dokáže pomoci v boji proti suchým rtům. Zejména důležité jsou vitamíny skupiny B, které nalezneme v obilovinách a mléčných produktech.

 Jak správně ošetřit rozpraskané rty?

 Jemný peeling

Pro odstranění drobných šupinek ze rtů je vhodný šetrný peeling. Nabídka na trhu je v tomto ohledu více než štědrá, já ale dávám přednost domácím vychytávkám. K malému množství změknutého kokosového oleje přidávám čajovou lžičku třtinového cukru nebo malinových semínek.  Vhodným pomocníkem při této kosmetické proceduře je zubní kartáček, který během peelingu pokožku také hezky promasíruje. Po ošetření balzámem jsou rty hezké, růžové a smyslné jako v úvodu tohoto článku ????.

 Rozmazlující maska

No stejně jako pleť, i pokožka rtů si občas zaslouží rozmazlit. Pro tento účel je skvělá domácí maska z tvarohu a ovesných vloček nebo směsi olivového oleje, medu a avokáda. 

Vhodný SOS pomocník pro ošetření pokožky je balzám na rty s obsahem pečujících složek. V naší nabídce si můžete vybrat z přírodních balzámů na rty s obsahem pečujících přírodních ingrediencí i s ochranou proti UV záření.