Chcete se dovědět víc o produktech, které nabízíme? Sledujte nás na sociálních sítích :-) Najdete nás na Instagramu a na Facebooku. Váš VitalMed.cz

Strie a péče o těhotenské bříško

Pokud je neznáte a nikdy jste je na svém těle nepozorovala, máte velké štěstí. K jejich vzniku u řady z nás dochází z důvodu dědičné predispozice i při výkyvech váhy nebo hormonálních změnách. Tento kosmetický strašák trápí jako reakce na náhlou změnu objemu těla, rychlý růst a přibírání na váze. A tak v průběhu těhotenství, zejména kvůli zvětšujícímu se bříšku, je možné, že Vás také potrápí.  Řeč je o striích – drobných jizvách vznikajících ve hlubších vrstvách pokožky.

Jak strie vznikají?

Jednou z důležitých vlastností pokožky je její elasticita, která souvisí s přítomností elastinových a kolagenových vláken. Díky těmto proteinům je pokožka dostatečně pružná a dokáže se přirozeně natahovat. V případě, že tato vlákna popraskají, pokožka potřebnou pružnost ztrácí a na jejím povrchu se může objevit trhlinka, která se s dalším rozpínáním pokožky může dále zvětšovat. V první fázi se strie jeví jako růžová, může překvapit svojí citlivostí, a bohužel od této chvíle se již strie nemusíte zbavit. Postupem času tato trhlinka vybledne, a později zůstává na památku v podobě tenké perleťové rýhy. Nejen bříško je částí těla, kde se strie mohou v těhotenství ukázat. Potrápit Vás mohou také na prsou, bocích, na zadku nebo na stehnech.

Péče o pokožku v těhotenství

Strie v těhotenství a po porodu trápí skoro každou ženu. Tento problém je pro toto láskyplné období života naprosto běžný. Vlivem hormonálních změn v organismu dochází ke změkčení vazivových vláken v pánevní oblasti a tělo se tak připravuje na nastávající porod. Zároveň ale dochází i k rozvolňování elastinových a kolagenových vláken, a tak je pokožka náchylnější k selhání své elastické funkce. Bránit se vzniku strií v těhotenství je důležité již od začátku. Naštěstí, existuje způsob, jak striím předcházet a pokožce v boji proti ztrátě elasticity pomoct správnými kosmetickými přípravky. Zásadní je každodenní hydratace v rizikových místech a jemná masáž pro prokrvení pokožky. K tomuto účelu dobře slouží kosmetické přípravky s obsahem kokosového, a zejména bambuckého másla. Bambucké máslo jako ingredience kosmetických přípravků pro regeneraci pokožky zajímá výsostní postavení. Obsahuje totiž vysoký podíl vitamínů A, D, E, F, K a všech významných minerálů, antioxidantů a mastných kyselin, které pleť a pokožku důkladně vyživují. Pokud Vás již nějaká ta strie na kůži trápí, je vhodným nástrojem pro prevenci dalších projevů šípkový olej.

Vybíráme u nás

I na tuto péči jsme mysleli při výběru přírodních kosmetických přípravků, které Vám pomůžou tomuto kosmetickému problému během těhotenství zamezit, případně zmírnit jeho projevy. Bambucké máslo i šípkový olej je cennou ingrediencí řady kosmetických přípravků, které naleznete v našem eshopu. Vybíráme pro Vás Regenerační olej proti striím Krásné bříško nebo Šípkový olej od značky KvitokŠlehané bio bambucké máslo od Bebutter s levandulí nebo ovsem

Pečujte o své rostoucí bříško s naší přírodní voňavou péčí o pokožku :-).